Webinar Ratatouille


Hoe eten culturen verbindt

Webinar Ratatouille


dinsdag 30 maart 12.00 tot 13.30 uur

Ook in 2021 worden in Gooise Meren activiteiten georganiseerd met als thema ‘Iedereen doet mee’. Onder de naam Ratatouille* gaan we deze keer graag met je in gesprek over diversiteit, discriminatie en racisme.

Speciale gast is Mooncake aka Jonneke de Zeeuw. Jonneke was in 2017 Foodblogger van het jaar, schreef in 2019 een kleurrijk bakboek en won in 2020 de Grote Keuringsdienst van Waarde Kerstquiz. Ze neemt je mee langs onderbelichte culinaire schatten en verbindt op die manier mensen met verschillende achtergronden.

Na haar inspirerende verhaal wisselen we ervaringen en recepten uit. En vertellen we je meer over de activiteiten van Ratatouille. We zijn ook benieuwd over welke thema’s je wilt doorpraten, tijdens de bijeenkomsten die nog gaan volgen.

Ratatouille is een initiatief van:

  • Meldpunt Discriminatie Gooi en Vechtstreek: Bernd Buiting
  • Versa Welzijn: Zaineb Toama,
  • Herstelkompas: Ahmet Turkmen
  • Gemeente Gooise Meren: Kheder Abas, Rinske van Duifhuizen, Hannie de Groot

*Ratatouille is van oorsprong een Frans gerecht van gestoofde groenten. Het gerecht bevat veel verschillende ingrediënten en wordt overal op de wereld gegeten en steeds aangepast aan de lokale eetcultuur. Deze variatie illustreert voor ons de kleurrijke, diverse en inclusieve samenleving.Begrepen
Livestreamer maakt gebruik van functionele cookies om dit webinar portal goed te laten functioneren. Er worden geen gebruikersgegevens gedeeld met derde partijen.